Звільнення заступниці міського голови - корупція чи збіг "сімейних обставин"?

Звільнення заступниці міського голови - корупція чи збіг "сімейних обставин"?

2018 09 14

Дивно і нашвидкоруч була звільнена с посади заступника міського голови Ольга Бакун. Геннадій Дикий, який пояснив своє рішення спочатку сімейними обставинами Бакун, а, незабаром, згодою сторін, деталей звільнення помічниці не розголошує, а от активісти виявилися більш красномовними.

 

22 листопада 2017 року з’явилася інформація про те, що на посаду начальника відділу ведення та реєстрації кадастрової інформації Департаменту містобудування та архітектури Київської обласної державної адміністрації, замість Сергія Пахольчука, який звільнився з цієї посади, прийнято києвлянку Ольгу Миколаївну Бакун. Автор проекту рішення: міський голова Геннадій Дикий.

Про Бакун на той час відомо лише те, що вона, разом з заступником міського голови Сергієм Постівим, була помічником народного депутата від БПП Кудлаєнко Сергія. Окрім того, працювала начальником відділу ведення та реєстрації кадастрової інформації у Департаменті містобудування та архітектури Київської обласної державної адміністрації.

Особа, в список обов’язків якої, за інформацією сайту БМР входив контроль та координація діяльності управління містобудування та архітектури та відділу державного архітектурно-будівельного контролю, була звільнена невдовзі після обшуків у відділі капітального будівництва. Податківці, які викрили комунальне підприємство БМР у фінансових махінаціях, імена підозрюваних не розголошують, однак деякі активісти ці два факти поєднали.

Віктор Левицький, пов’язує звільнення посадової особи з її причетністю до кримінальних справ. Активіст стверджує, -  чоловік Ольги Бакун проводив земельні махінації. Для підтвердження своїх слів він навіть подав офіційний запит начальнику ВП ГУНП у Київській області Мельниченко Генадію Вікторовичу з проханням уточнити кримінальні справи, в яких фігурує заступник міського голови, однак ще до того, як відповідь була отримана, Ольга Бакун полишила посаду. Окрім того, активіст стверджує, що наближена до сім’ї Бакун фірма в обхід тендерів займалася розробкою детальних планів рекреаційних зон в Білій Церкві з запланованою подальшою зміною цільового призначення паркових зон і передачею їх під забудову. Однак, офіційних підтверджень цих слів ми не знайшли.

Ми зателефонували Ользі Миколаївні, щоб почути її сторону і вона запевнила нас, що готова до діалогу. Однак, почувши запитання, послалась на зайнятість і попросила передзвонити за кілька хвилин. Наші журналісти неодноразово телефонували та телефон колишньої заступниці міського голови вже не відповідав.

За класичною схемою, міські чиновники відмовляються давати коментарі на питання, які хвилюють громаду і уникають спілкування з пресою. Нам залишається лише здогадуватися, що реально стало причиною звільнення Ольги Бакун. Чекаємо, інформації про те, хто замінить її на посту заступника міського голови.